Kosten

Sinds 2013 geldt er voor bepaalde financiële diensten een provisieverbod. Dat houdt in dat er geen provisie meer mag worden verstrekt door verzekeraars en banken aan adviseurs en bemiddelaars. Dit heeft gezorgd voor lagere premies en het provisieverbod heeft de kosten van financieel advies transparant gemaakt.

Het provisieverbod geldt voor complexe en impactvolle financiële producten, zoals hypotheken en levensverzekeringen. De afschaffing van de provisievergoedingen tussen verzekeraars/banken en adviseurs is in het belang van de klant doorgevoerd. In het verleden waren bepaalde financiële producten te duur door hoge kostenvergoedingen die in het product verwerkt zaten. De premies zijn nu sterk verlaagd en de adviseur moet de advies- en bemiddelingskosten nu rechtstreeks bij de klant in rekening brengen. Zelf werk ik al sinds 2010 niet meer op deze wijze, maar gewoon open en transparant zonder verborgen zaken en onzinkosten.

Financiële producten zijn goedkoper geworden

De effecten van het provisieverbod zijn het beste uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. De overlijdensrisicoverzekering is mede door het eruit sleutelen van de provisie in de afgelopen jaren 60 procent goedkoper geworden. De advies- en bemiddelingskosten worden nu afzonderlijk in rekening gebracht, maar de voordelen overtreffen de nadelen. 

Beter uit met een onafhankelijk advies

Vooral bij het afsluiten van een hypotheek kunt u wat kosten besparen door rechtstreeks de hypotheek af te sluiten bij een bank. In de praktijk blijkt dat het echter anders ligt. Ik als onafhankelijke adviseur kan kiezen tussen tientallen verschillende geldverstrekkers, terwijl de bank alleen de eigen producten aanbiedt. U kunt beter geld besparen op de lasten die u tientallen jaren maandelijks moet betalen dan op de eenmalige kosten die voor het afsluiten van de hypotheek in rekening worden gebracht. 

Ik ben dus compleet onafhankelijk en biedt u het beste product uit de markt tegen scherpe kosten en geen opbouwende kostenladder voor bijkomende producten zoals zaken die bij een hypotheek worden gesloten zoals dekkingen bij overlijden en arbeidsongeschiktheid. Daarbij beschik ik over een heel ruim netwerk zoals notarissen, taxateurs, fiscalisten, makelaars, boekhouders, bouwkundigen, specialisten op gebied van rechtsbijstand, etc. Alles tegen een scherpe prijs en om u zoveel mogelijk te ontlasten. Dit voor iedereen in loondienst, ZZP-ers, zelfstandigen of DGA’s en alle combinaties die maar mogelijk zijn!